tirsdag 26. februar 2008

Årsresultater 2007 og NKK Bø

Selvom det igjen var Zoe som var husets dronning denne helgen med andre plass i tispeklasse og res. cacib, SÅ var også Penny og Pepita med. Pennys deltakelse i elite lydighet ble en pinlig affære. Ikke pinlig da, stakkars penny-pjusk, saken var at det ble altfor tøft for Penny inni hallen så det startet med at hun var helt satt ut under fri ved fot. Fulgte meg ikke, satt seg ikke på holdter osv. Selv vendingene og stegforflytningene som pleier å gå som en drøm var borte. Det så ut som vi aldri hadde gjort denne øvelse, og jeg ble rimelig rød i toppen. Aner ikke hva vi fikk, men hadde jeg vært dommer hadde jeg gitt 0. Manesjen gikk langt bedre, treg sitt men ellers ok. Innkalling trav frem til stå, trav til dekk, men gallopp inn. Den gode nyhet i forhold til før er at hun faktisk kom på første kommando. Etter at vi måtte endre innkallingskommando (bare lov å bruke navn på hund på første del av denne øvelsen) har vi trøblet. Men det går saaakte fremover. Ruta ble bare tøys, apportering også. De små kjeglene de har i Bø hadde ikke Penny sett før. OG hun var ikke MINST altfor preget av alt bråket rundt. Klarte ikke å konsentrere seg. Metall over hinder BRA, neseprøve, BRA og avstand OK, men litt mye framdrift. Sitt bak virker nå, men nå skjer den største forflytning fra sitt til stå helt på slutten, her må vi altså også få endret adferd, og få bakbeina til å gå bakover, ikke forbeina til å skyte fart forover. :-) Etter dette har vi nå laget en plan for Penny. Jeg vil prøve å starte bare ute, OG på steder hun er kjent OG hvor jeg vet det ikke er mye bråk. Kanskje klare å bygge trygghet i ring og rundt programmet, og så får vi se om vi kan prøve oss på større utfordringer igjen etterpå. I Drøbak på hjemmebane gikk Penny som en Gud, så det er jo meget trolig at hennes litt dårlige evne til å takle miljøforstyrrelser som er årsaken til det som skjer. Vi får se!! Pepita gikk som en helt i begge sine løp, Eva må bare lære seg til å stole på henne. Agilityløpet var meget vanskelig. Vi klarte ALLE vanskelighetene, men Eva gjorde en dum feil på tredje siste hopphindre og dermed disk. Hoppløpet gikk i en vanvittig fart. Eva presset Pepita for hardt i slalomen, så den måtte vi ta to ganger. 1 feil og litt tidsfeil, og tredjeplass. Men jeg er likevel mega fornøyd med løpet det gikk som en vind og vi hadde det dritkult.
ÅRSRESULTATER:
Da har årets resultater for retrievere og spaniels kommet. Penny ble nummer tre i retrievermesterskapet for elite lydighet. På andre plass hennes bror, Deeside's Watch Out med eier og fører Karin Hansen. I bruks B spor ble det andre plass på Penny. Ikke så mange innsendte resultater i år. Retrievereiere, skjerp dere!! Hadde sendt inn resultater på Pepita til Spanielklubben også. Men med 2 agilityresultater i klasse 1, (1. og 4. plass) og et resultat i lydighet toppet hun ikke akkurat listene, men hun var i alle fall eneste amerikaner på lista over årets bruks-spaniels (alle resultater fra ag, lp, bruks, spor, jakt teller). Halvsøster Statesman Discovery og Kari Hindrum vant en soleklar seier og ble årets agility spaniel for andre år på rad!!
Her følger så noen kule treningsbilder Kjersti tok for fjorten dager siden, som jeg ikke har rukket å blogge :-)

Alphi trener inn på plass - fot!
Alphi trener STÅ i fart
Alphi trener apport med treapporten
Inn på plass - flott kontakt!
Dirigering -a kt 1 - ikke til meg bort diiiiit!
Litt nærmere, og DA skjønte vi poenget
Alphi enkelt dekk. VELDIG FLINK!

Penny kan gå spor ennå, SÆRLIG når Eva vet hvor sporet er he-he
FINT driv da! :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mange veldig veldig flinke både tobente og firebente samlet under et tak der borte i Osloveien i Drøbak gitt :-D Hipp hurra for dere og masse lykke til med all treningen, stevner og utstillinger videre i år!!! Ikke lett å følge super flinke dere, men vi gjør nå så godt vi kan da ;-D Sees til fredag!! :-)

Anonym sa...

GRATULERER SÅÅÅ MYE IGJEN EVA MED SÅ FLOTT PLASSERING AV PENNY I RETRIEVERMESTERSKAPET! DERE ER FLINKE!!!!!!