lørdag 17. mai 2008

Penny fyller 6 år i dag


I dag fyller Deeside's Miss Moneypenny 6 år. Da kunne det være på tide med en kort presentasjon av hennes mangfoldige liv så langt:

En søndag første helg i juli 2002 dro Sofie og Trudy til Alice på Kråkerøy og hentet Penny. Penny kom hjem til Willma som var 4 uker på vei med sitt første og eneste kull. Det ble født 4 valper en måned senere, og Penny ble en fantastisk storesøster til de små. Hun lærte dem dralek med små papirlapper og oppførte seg imponerende. Penny prøvde seg i utstillingsringen som valp flere ganger, men viste ikke det helt store engasjementet for å bli beauty queen. Derimot når agilityapparatene ble satt ut på banen, da ble det liv i frøkna. Det ble derfor agility som ble hennes første satsingsområdet. Et av høydepunktene så langt var da hun og Sofie kapret andre plass i klasse 1 stor, i konkurranse med femti hunder i Oslo hundeshow. Penny var da akkurat fyllt tre år. Samtidig hadde Eva begynt å interessere seg for lydighet og bruks, og den samme våren hadde Penny debutert i bruks med fjerde plass av 15 og opprykk til C spor. Og på andre forsøk oppnådde hun 178 poeng i klasse 1 lydighet. Bare noen få måneder senere debuterte hun i klasse 2, med 168 poeng og opprykk til klasse 3. Og bare noen få måneder etter det igjen debuterte hun og oppnådde opprykk fra C til B i bruks. Det hører selvsagt med til historien at Sofie og Penny kvalifiserte seg til klasse 2 i agility og hopp det samme året.

Man kan trygt si at 2005 var et stjerneår for Penny. Men det har ikke gått så verst etter det heller. Men det blir vanskelige og mer krevende jo høyere opp i klassene man kommer. Lydigheten og bruksen har krevd mye av Pennys tid, derfor har det vært lite trening og deltakelse i agility de siste to årene. I 2007 fikk Penny opprykk til klasse elite i lydighet, etter å ha vært veldig nærme opprykk fra klasse tre til elite mange ganger. Men i mars 2007 i Grums lykkes Penny og Eva. 258,5 poeng og eliteklassen var i boks. OG så debuterte de i elite tre uker senere, med 203 poeng og tredje premiering. Det beste resultatet så langt har vært var andre plass og andre premiering og 245 poeng i Drøbak i september 2007. Penny har en lei tendens til å ville gå viltspor i steden for menneskespor. Vi har derfor ikke klart å komme oss opp i klasse A-spor ennå. Vi var veldig nærme i april 2007 da Penny i alle fall fikk et godkjent resultat i B. Hennes beste spor noengang. De andre 4-5 forsøkene våre i B har endt med henholdsvis forsøk på rådyrjakt og elgsafari. Nå har Eva bestemt at vi ikke starter før vi tror at mange treninsgtimer gjør at vi har større sjans for å lykkes. Penny elsker å gå spor og vi trener kanskje mer spor nå enn noen gang. Men det er bedre å ha gode sporopplevelser på trening, og sørge for at vi lykkes, enn dumme opplevelser i konkurranser. Men vi har slett ikke gitt opp bruksen helt.

Status for Penny i en alder av 5 år var altså i elite lydighet, ag og ag hopp klasse 2, og godkjent b-spor hund. I 2007 ble hun tredje beste retriever i eliteklassen sammenlagt. Ikke verst det heller. Bortsett fra dette er vi alle Osloveien veldig veldig glad i Penny. Gratulerer med dagen. :-)

3 kommentarer:

kjersti og boxerne sa...

Hei kompis Penny

Grattis med 6 årsdagen din :o)
Og takk for en toppers spor og tur dag i skogen idag.

Boxerslafser fra Pingo og Scampy

Anonym sa...

Gratulerer med overstått bursdag frøken Penny! Du og Djembe er lik i alder nå :-) Gleder meg å treffe dere om bare noen få dager!!!! Klem, Aiyana

Anonym sa...

Kjære kjære søte gode tante Penny!!! Vi er egentlig ikke på nett om dagen så dette er en sånn helt spesiell hilsen til deg, en bitte litte granne forsinket bursdagshilsen til verdens beste tante :-D Hipp hipp hurra og kjempe masse gratulerer med 6årsdagen!!!

Store våte smasker fra dine hengivene nieser
Bessie & Charlin
:-D