fredag 27. august 2010

Litt skryt

Denne sommeren har Pepita fått trene litt blodspor sammen med treningskompis Tonje og golden Cima. Søndag 22. august fikk Pepita prøve seg på bevegelig blodsporprøve. Tre dager før prøven kom vi på at vi også ville prøve Penny på blodspor. Penny hadde ikke gått blodspor siden hun var ett år gammel (da dette den gangen forsterket Pennys viltinteresse i uheldig retning), men Penny fikk et forsøk før prøven søndag.
Pepita gikk veldig bra, men var rett og slett litt for nøye. Dessuten gikk vi oss nesten vill i et stort bregnehav. Det var jo ikke mulig å se Pepita og mye blod var det jo ikke havna nede i hennes høyde. Neste gang skal fører være flinkere til å komme seg ut av slike vanskeligheter og la hunden finne igjen sporet på andre siden av hindringen. Men til slutt løste vi utfordringen og fant skanken. Det var tidsforbruket som ga andre premie denne gangen.
Penny holdt på å ta av på rådyrspor helt i starten av sitt spor, men resten gikk hun bare perfekt. 1. premie ble resultatet. Det har gitt blod på tann, klarer hun to slike kan en tittel være innen rekkevidde også for Penny. Det hadde vært koselig, assa.
Denne uka har Alphi så vært i ilden i agilityringen. Hun har fått lov å ta et hinder eller tre når vi har trent med Pepita de siste ukene, men hun hadde jo aldri hoppet på høye hinder før.
Det ble fem feil (dvs 25 feil), OG jammen klarte hun ikke bronsemerke.
Vi er ultrastolte over denne talentfulle hunden!

Ingen kommentarer: