søndag 2. januar 2011

Tolv på topp i 2010

Det har vært et utrolig begivenhetsrikt år som inneholdt mange hyggelige overraskelser for kennel Kerenza. Det er ikke lett å bestemme seg for hva som var aller kulest, men for vår egen hukommelses skyld kommer her en tolv på topp:
1. Den 17. april får vi lønn for alt pelsstrev med Pepita. Etter at hun ble nedklipt som toåring, lot vi igjen pelsen vokse ut når hun rundet 3,5 år og etter 15 måneder kom premien: Storcert og championat på NKKs utstilling i Bergen. Utrolig digg å kunne skrive NUCH Statesman Deep Purple!
2. NUCH Leeland Queen Of Art, gjør det igjen: Blir BIR for andre gang på den store sheltiespesialen. I 2008 gjorde hun samme bragd, i 2009, ble hun "bare" 2. btk. Ingen over, ingen ved siden. :-)
3. Et championat rager høyt, Penny måtte bli 8,5 år før hun fikk lov å prøve seg på blodspor, nesten uten trening tok hun på to måneder tre 1. premier på blodsporprøver og kan nå kalle seg NVCH Deeside's Miss Moneypenny. Er utrolig stolte av denne ultraspreke veteranen.
4. En av de tingene vi har vært stolte over er at Pepita har vært full trening i spor, ag og lydighet mens pelsen vokste. Det var utrolig kult å konkurrere med en fullpelsa amerikaner. Likevel var det først når pelsen falt at resultatene i agility gikk vår vei. Året bød på intet mindre en to storcert i agility.
5. Kerenza's All Of Me, med deleier Alice Enhuus (kennel Deeside) som handler gjør nesten rent bord på retrieverutstilling i Sarpsborg i slutten av juli. Kennel Kerenza's aller første cert til eget oppdrett. Nora som hun heter til hverdags tok ikke bare cert, hun ble BIR, BIS junior og 2. BIS totalt. Takk til Karen og Tore for at dere tar så utrolig godt vare på Nora.
6. Alphi, Alpenglow Tally-Ho of Kelimoor, bød på mange overraskelser i år. Det største var storcert, BIM og vårt første CACIB på NKKs utstilling i Drammen. Vi stilte på en jaktprøve og Alphi suste inn til en 2. bk, med dagens beste feltutøvelse. Hun avsluttet sesongen med å debutere på blodspor 30. oktober. Prøvens beste hund og 1. premie var resultatet. Vi gleder oss til fortsettelsen i 2011.
7. Nordisk vinner på Lillestrøm: Kerenza's A Kind of Hush og Kerenza's All Of Me, blir begge to nummer to i juniorklassene med CK, hakket bak en tittel begge to. Takk også til Elisabeth og Georg som tar så godt vare på sin Herman!
8. Zoe nedkom i juli med tre sunne og friske valper, som utmerker seg alle med et fantastisk temperament. De har alle tre funnet seg til rette i tre gode familier.
9. NUCH Statesman Deep Purple har også gått blodspor. På tre forsøk ble det to 1. premier og én 2. premie. Den store dagen opplevde vi i september, da det lille svarte lynet på ordinær blodsporprøve knuser all motstand fra 14 andre hunder, blant dem 9 svenske viltsporschampions, får 1. premie med HP og blir kåret til prøvens beste hund.
10. Willma har blitt 11,5 år. Eldstedamen i flokken får nå lov til å bestemme selv når hun vil være med på tur og trening. I 2010 har hun lært seg apportering over hinder, metallapport og innkalling med stå og dekk. Willma er fremedels like klar for å yte maks, når det er en pølsebit på lur i lomma.
11. Kerenza's A Man Is A Man, blir i februar 3.BIS på valpeshow i konkurranse med over 100 andre valper. Amandus som han heter til hverdags, skal ut i utstillingsringen igjen i 2011, og det gleder vi oss til. Stor takk til Sidsel og Johan for at dere tar så utrolig godt vare på godgutten!
12. Etter at 7 av 8 av valpene etter Alphi og Sidney er ferdig røntget har alle 8 fått A på albuene og 7 av 8 A på hoftene. Bare en tispe skal røntges på hoftene en gang til, fordi NKK ikke var fornøyd med den tekniske kvalitet på de første bildene. Dette håper vi å få gjort så raskt som mulig på nyåret.

Da gjenstår det bare å takke våre egne utrolig flinke valpekjøpere. Takk for at dere tar så utrolig godt vare på alle våre 11 avkom (8 goldens 3 sheltier).
Og så en KJEMPETAKK til våre egne oppdrettere: Aud Jorun og Helge på Leeland, Vibeke og Karl Eddie på Statesman, Alice på Deeside og sist men ikke minst Aiyana på Of Kelimoor. Tusen takk for de fantasiske hunder vi har fått. Resulatene er morsomme og flotte, men egentlig bare en bonus. Den store gleden og det viktigste av alt er hvordan de beriker vårt liv i hverdagen. Hver eneste dag. TAKK!

3 kommentarer:

Tonje & Cima sa...

Ja, hva skal man si annet enn KJEMPEGRATTIS med et strålende år for kennel Kerenza!!! Dere slutter aldri å imponere. Drivende dyktige hunder og ikke minst førere!!! 3 X 3 hurra for dere alle sammen!! Selv om det skal litt til å toppe dette er jeg sikker på at 2011 også blir et kjempeår for dere. Vi er stolte av å kjenne dere :-)

kjersti sa...

For ett år 2010 har vært for dere :) Supergrattis :) Og måtte 2011 bli ett like godt år :)

Kari Hansen sa...

Mange flotte prestasjoner altså, kjempegrattis og vel fortjent!!